Home

Voila

De pr8klas brengt pakketjes bij leerlingen thuis

LEUSDEN Al een aantal jaren biedt Voila kinderen uit groep 8, die naar verwachting gaan uitstromen naar het VMBO, de pr8klas aan. De kinderen van deze klas zijn wekelijks te vinden op het Element in Amersfoort. Daar maken ze al borend, zagend en timmerend de meest ‘pr8-ige’ werkstukken.

Ze koken en bakken erop los, ontwerpen apps en werken zich in het zweet in de sportzaal. Heel sneu voor hen is dat door de sluiting van de voortgezet onderwijsscholen er geen pr8klas was. Om dit een beetje goed te maken kwam de mentor, meester Gerard, langs bij de kinderen om hen een pr8-pakketje te brengen waarmee ze alsnog met hun handen aan de slag kunnen.

PR8KLAS Potentiële VMBO-BK leerlingen hebben in groep 8 moeite met het bijbenen van de veelal cognitieve vakken. Tegelijkertijd hebben deze leerlingen vaak een groter praktischer inzicht laten zien dan hun leeftijdsgenoten. PCBO Amersfoort en Voila Leusden zijn het concept gestart. Beide organisaties vinden dat alle kinderen talenten hebben die benut zouden moeten worden.